دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024
لاریجانی

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تروریسم امروزبه ابزاری برای قدرت های بزرگ تبدیل شده است، گفت: حوادث اخیر نشان دادکه دشمنان ما درک صحیحی از دموکراسی در کشورها ندارند.

به گزارش خبرگزاری حوزه ازتهران دکترلاریجانی در دهمین همایش بین المللی دکترین مهدویت که عصر امروز (جمعه 23 خرداد) درسالن همایش های مرکز صدا سیما برگزار شد گفت: سبک زندگی در یک جامعه از عوامل مختلف متاثر است که شامل فرهنگ و سنن گذشته جامعه، شرایط فرهنگی، سیاسی و اجتماعی جامعه خصوصا شرایط اصلی که در آن قرار داریم می شود.

 وی  موضوع این همایش را متاثر از زندگی مهدوی در سبک زندگی اسلامی خواند وگفت: چون یک آشفتگی در زندگی از طریق رسانه ها به وجود آمده است وپیدا کردن راه را مشکل تر از گذشته نموده است.

رئس مجلس شورای اسلامی به باورهای دینی برای زمینه سازان ظهور اشاره کردو افزود: برای جامعه ما که آرمان های مهدوی دارد نقش این ایده ها مهم است که مولفه ها را بشناسیم  تابه سمت آرمان ها ومولفه ها حرکت کنیم .

*ضرورت شناخت آرمان ها ومولفه ها

وی ادامه داد: آنچه در روایات آمده است بر چند نکته تاکید دارد که نخستین مورد آن عدالت است و در فلسفه ارسال رسل، این نکته کلیدی را می بینیم و هدف مهم امام زمان(عج) نیز ایجاد عدالت در جامعه است و اهمیت این موضوع در مکتب ایشان کاملا برجسته است.

 رئس مجلس شورای اسلامی افزود: در روایات زیادی داریم که وقتی امام قیام می فرمایند زمین پر از ظلم وجور است به همین علت اگر یک روز از عمر زمین باقی باشد ایشان قیام خواهند کرد تا به فرمایش حضرت علی (ع) عدالت وداوری را نمایان کنند .

*منزه کردن دین از پیرایه ها

دکترلاریجانی رکن دوم رامنزه کردن دین از پیرایه ها عنوان کرد وبا تاکید براینکه در مسیر مسلمانان پیرایه هایی در دینداری بوجود آمده است گفت:امام صادق(ع) می فرماید : را ه وروش ایشان همانند پیامبر است همانگونه که پیامبر با جهالت مبارزه کرد ایشان نیز به مبارزه با آنان خواهد پرداخت . 

*حسن خلق و تکامل اخلاق

وی حسن خلق ورفتار به تکامل را دیگر رکن قیام حضرت نام برد  وافزود : در روایات بیان شده که که در قیام حضرت اخلاق به تکامل نائل خواهد آمد .

*بلوغ حرکت های علمی جامعه 

رئیس مجلس شورای اسلامی به بلوغ رسیدن حرکت های علمی جامعه  را رکن چهارم دانست وافزود: پیامبر (ص) می فرماید در آن دوران دانایی فراگیر خواهد شدو امام صادق نیز درروایتی می فرمایند: زنان در خانه با کتاب وسنت رفتار خواهند کرد که این نشان از حر کت های علمی در آن زمان است.

*کشف ذخایرو برقرار ی امنیت در زمین

وی حرکت گسترده در آبادانی برای بشر و کشف ذخایر و گنج های زمین و  برقرار ی امنیت در زمین را رکن پنجم وششم  عنوان کرد .

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این سوال که آیا این ویژگی ها در ذیل عدالت قرار می گیرند یا در موازی آن ؟ گفت: تعاریف مختلفی از عدالت ارائه شده و برخی آن را مساوی چیزی می دانند، برخی دیگر نهادن هر چیز در جای خود، یا عده ای ملازمت با راه میانه، برقراری مساوات در کارها که این ریشه در فلاسفه قدیم دارد.

وی افزود : در تفکر قبل از میلاد بیشتر بحثها بر سر همین فهم عدالت بود ما شاهدیم که ارسطو در شهر آرمانی خودبر اساس استعدادشان برای هرکسی جایی تعین می کند همینطور کانت وجانز نیز در نظامات خود برای عدالت مقوله ای را مطرح کرده اند.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان ساخت : فارابی، ملاصدرا، سیدقطب، شهید مطهری و ... نیز در باب عدالت صحبت مبسوط تری دارند و عدالت در تقسیم بندی به الهی و بشری یاد می شود که خود عدالت الهی ، یا تکوینی است یا تشریعی و همچنین عدالت انسانی یا اجتماعی است یا فردی که مقوله عدالت انسانی برگرفته از نظام لیبرالی است  ودر این اندیشه غربی به انسان تک ساحتی نگریسته شده چرا که صرفا به مباحث  اقتصادی انسان توجه می شود.

تعریف واحدعدالت در مکتب مهدوی

دکترلاریجانی خاطرنشان کرد: در مکتب مهدوی می توان تمامی اقسام عدالت را در ذیل یک تعریف گنجاند. در یک نگاه کلی می بینیم که در آن زمان استعدادها در آبادانی، علم، اخلاق و ... به کمال خود می رسد. فطرت انسان دارای استعدادهای مختلفی است و قبل از زندگی اجتماعی نیز این استعدادها را دارد و فطری هستند. انسان موجودی چند ارزشی است و انسان در این دوره تمامی استعدادهای خود را نمایان می کند.

 وی یاد آورشد: در اوضاع امروز عراق بعثی ها و افراد جاهلی که به آنها متصل شده اند حضور دارند و کشورهایی که برای سوریه دغدغه دموکراسی دارند در کشور خود مجلسی ندارند که نمایندگان از مردم رأی گرفته باشند اما همین ها را بهانه می کنند که حمایت ما به خاطر مشکلات دموکراسی در سوریه است.

  رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: عراق از کشورهایی است که رأی مرم در آنجا تاثیرگذار است و مسئله اخیر نشان می دهد که تروریسم امروز به ابزاری برای قدرت های بزرگ تبدیل شده است.

دکترلاریجانی عنوان کرد: زمانی در افغانستان شعار مبارزه با تروریست راسر می دادند اما پشت صحنه با همان ها فالوده می خورند در عراق نیز زمانی که درگیری شیعه و سنی زیاد شده بود اطلاعات دقیقی داشتیم که سفیر سابق آمریکا در آنجا با سران تروریسم جلسه گذاشت تا به آنها کمک نظامی و مالی کند و شرط گذاشت که سر سلاح خود را به سمت شیعیان و ایرانیان ببرد.

 * حمایت  منافقین از گروه تروریستی داعش

وی با اشاره به جنایات گروهک تروریستی منافقین گفت: منافقین ترورهای زیادی در ایران انجام دادند اما می بینیم که اتحادیه اروپا آنها را از لیست سیاه درآورد، و آمریکا نیز چنین کرده است زمانی که به آنها اعتراض کردیم می گویند منافقین دیگر دست به ترور نمی برند.

رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: منافقین از گروه تروریستی داعش حمایت می کنند که این موضوع نشان می هد آنها بدون ترور نمی توانند زندگی کنند و این حوادث نشان می دهد که دشمنان ما درک صحیحی از دموکراسی درکشورهایی چون سوریه ندارند و باعث شده اند برخی مسلمانان جاهل اسلام را به نادرستی معرفی کنند.

وی تصریح کرد: حکومت اسلامی همان فعلیت در انسان‌ها است و عدالت یک ویژگی عام می شود که سایر کمالات را در خود دارد. این بسیار متفاوت از محورهای مکاتب دیگر است که آزادی را محور قرار می دهند. در حکومت امام زمان(ع)، استعدادها به صورت متوازن رشد می کنند و عدالت عنصر کمال آن می شود.

دکترلاریجانی عدالت در جامعه را صرفا تامین اجتماعی ندانست وبا  بیان اینکه عدالت تکوینی رشد غایی است  افزود:سبک زندگی این است که غایت ها مشخص شود عدالت در خانواده نیز یعنی فرصتی مهیا می شود که به صورت متوازن زمینه رشد خانواده فراهم شود. به نظر می رسد اگر چنین تعریفی از عدالت مهدوی را در بر بگیرد، تمامی ابعاد عدالت را توجیه می کند. اگر آرمان رسیدن به چنین عدالتی باشد، سبک زندگی باید ما را مهیا کند تا استعدادهای خود را بالقوه کنیم. بر این اساس سبک زندگی ما نمی تواند کمونیستی یا لیبرالیسمی باشد زیرا در آنها یا رقابت نیست و یا استعدادها به صورت همه جانبه در نظر گرفته نمی شود و تک ساحتی عمل می کند و بقیه ارزش ها را فدای آزادی می کنند.

* پرهیز از هرز رفتن استعدادها

وی پرهیز از هرز رفتن استعدادها را مهم خواند وافزود: غفلت انسان را از هدف باز می دارد البته این به معنای انجام ندادن تفریح وآزادی نیست بلکه تفریح وآزادی صحیح خودش باعث آمادگی در فرد خواهد شد بسیاری از تفریحات نوعی هرز رفتن است که یکی از آنان اینترنت واطلاع رسانی بی جا است.

 رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان توضیح داد: بر این اساس آشنا ساختن مردم با هدف توسط رسانه ها، طرح آمایش سرزمینی برای توزیع عادلانه فرصت ها و امکانات در سراسر کشور، رشد علمی معرفتی، جلوگیری از هدررفتن استعدادها، احساس مسئولیت در برابر ظلم به دیگران و پرهیز از نفع فردی، از نکاتی است که برای رسیدن به این هدف باید دقت شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha